Izbornik Zatvoriti

Kineziterapija

Kineziterapija je oblast fizikalne medicine koja kao osnovno sredstvo za rad koristi pokret. Glavni cilj kineziterapiskog lečenja je uspostavljanje fiziološke funkcije, povređenog segmenta ili čitavog tela. To se postiže primenom adekvatno prepisanim i pravilno doziranim vežbama.

Sistem vežbi u ordinaciji Galen osmišljen je tako da kroz različite vrste pokreta i primenom rezličitih rehabilitacionih tehnika, koji se baziraju na rehabilitaciju pokretom, omoguće pacijentu da što efikasnije i u najkraćem mogućem roku oporavi od povrede i vrati normalnim životnim aktivnostima.

Terapija pokretom se sprovodi kod mnogih patoloških stanja usled kojih se narušavaju motorne funkcije pacijenta. Ovaj vid lečenja je nezamenljiv u ortopedskim, neurološkim, reumatološkim, kardiovaskularnim, pulmološkim i mnogim drugim poremećajima. Terapeuti ordinacije Galen obučeni su za rad upravo sa ovakvim profilom pacijenata.

Stručno odabran i pravilno izveden sistem vežbanja doprinosi ne samo oporavku zadobijene povrede već utiče i na podizanje opšte kondicije i stanja pacijenta. Pravilno definisan i sproveden sistem vežbi je naročito važan posle određenih kardiovaskularnih problema kao što je infarkt miokarda ili cerebrovaskularni insult u narodu poznatiji kao šlog.